Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEI: "Breaking News: Decizia istorică a Curții Supreme a Statului Colorado - Donald...

: „Breaking News: Decizia istorică a Curții Supreme a Statului Colorado – Donald Trump nu poate candida la președinția SUA!


Decizie istorică în SUA:⁤ Donald Trump‍ nu⁤ va putea candida la alegerile ‍prezidențiale

Curtea⁣ Supremă din Colorado a luat o hotărâre ‍fără precedent​ marți, eliminându-l pe fostul președinte Donald Trump de pe buletinul de vot ‌pentru ⁢alegerile​ prezidențiale din 2024.​ Motivul? Interdicția de insurecție prevăzută‌ de ⁤al 14-lea amendament.

Decizia Curții ‍Supreme menține hotărârea luată în noiembrie, care a concluzionat‌ că Trump „s-a angajat într-o rebeliune pe 6 ianuarie 2021” în timpul atacului‍ asupra Capitoliului. Cu toate acestea, Curtea a considerat că al ‍14-lea amendament, invocat pentru ‍a-i ⁤revendica ineligibilitatea, se aplică unui președinte.

Decizia a fost‌ suspendată​ până pe 4 ianuarie, în cazul unui recurs în fața Curții Supreme a SUA.

UPDATE 20.12.2023, Ora 6.00: Purtătorul ⁣de cuvânt‌ al lui Donald Trump a denunțat⁣ decizia „nedemocratică” ‍a instanței din Colorado.

„Curtea Supremă din Colorado ⁣a ‍emis o decizie complet eronată în această seară și vom merge⁢ rapid⁤ la​ Curtea Supremă a Statelor Unite și vom ⁣solicita⁤ suspendarea ⁤acestei decizii ​profund nedemocratice”, a declarat Steven Cheung într-un comunicat de presă.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE