Google search engine
AcasăPOLITICAULTIMELE ȘTIRI: Buzatu orchestrează din închisoare un plan audacios: manipularea martorilor și...

ULTIMELE ȘTIRI: Buzatu orchestrează din închisoare un plan audacios: manipularea martorilor și o evadare spectaculoasă în Ecuador alături de secretara sa!


Se pare că Dumitru Buzatu a avut discuții​ în timpul ​detenției sale preventive despre ‍posibilitatea de⁣ a influența⁤ martorii din dosarul său de corupție, ​instrumentat de DNA. Mai mult,‌ se pare că acesta planifica să fugă în Ecuador imediat după eliberare, potrivit dosarului de corupție prezentat justiției de către Direcția.

DNA a fost „cu ochii”⁢ pe Dumitru Buzatu chiar și în timpul detenției sale preventive, descoperind ⁤astfel planurile sale de a fugi în Ecuador și de​ a influența martorii⁢ din dosar.

Se pare că Buzatu a avut discuții cu martorii chiar și în ‍timp ce era închis în⁢ Centrul de Reținere ⁤și Arest Preventiv Iași, promițând răzbunare pentru faptul⁢ că a fost expus anchetatorilor DNA.

Buzatu, un‌ om de neoprit…

În rechizitoriul prin ‍care a fost prezentat ⁤justiției, procurorii ⁣DNA solicită⁣ menținerea lui Buzatu ​în arest preventiv pe durata procesului și explică motivele pentru aceasta.

În⁤ dosarul ajuns la‍ instanță, se menționează că martorii audiați manifestă o teamă puternică ‌față de‌ Buzatu, evitând să-i rostească numele și preferând ​să-l identifice prin diferite funcții pe care ⁤le-a ocupat (președintele CJ⁤ Vaslui, ordonatorul principal de ​credite).

„Buzatu Dumitru, care se află în custodia CRAP Iași, a luat legătura cu mai⁢ mulți martori audiați⁣ în acest caz și le-a promis că ⁢va afla cine „a orchestrat această ​înscenare”, ​manifestând un sentiment ⁣puternic de răzbunare.

Se observă că nici măsura preventivă cea mai aspră nu îl oprește pe⁤ Buzatu Dumitru de a influența martorii și de a-și‍ exercita în ⁢continuare atribuțiile‍ de președinte‌ al CJ ⁤Vaslui ⁣din CRAP Iași, deoarece ​dă indicații tuturor primarilor și factorilor decidenți din administrația locală a județului Vaslui”, se arată în dosarul aflat în analiza judecătorului de cameră preliminară⁢ de ⁤la Tribunalul Vaslui.

„Asta e ⁤făcută intenționat”…„Lasă că rezolv ⁣eu cu dânșii”…

„În prezent, Buzatu Dumitru nu manifestă o atitudine de îndreptare a comportamentului ⁢infracțional, acestuia părându-i rău că nu a fost suficient de ​atent pentru a nu putea fi tras la ​răspundere penală ”păi bineînțeles că asta este făcută intenționat, ‍toată povestea asta în raport cu toată chestiunea aceasta, ⁤dar…asta e. Dacă eu n-am​ fost atent,⁤ trebuia să fiu atent, ​asta-i! Doar știam lucrurile astea că de ani de zile urmăresc chestiunea aceasta și…”. ⁤ Buzatu Dumitru reiterează faptul că va avea aceeași atitudine și‌ că tragerea la răspundere penală pentru infracțiunea pentru care este cercetat nu-l va schimba „eu voi continua în felul acesta până la sfârșitul vieții mele ‍că nu‌ am să-mi schimb eu natura mea acuma din cauza că-s mulți ⁤nebuni pe lumea asta! În sfârșit!….Dar n-o să mă opresc eu din cauza asta!””, se arată în dosar.

Fostul președinte de CJ este foarte⁢ încrezător în influența pe care o are asupra⁣ martorilor, asupra factorilor decidenți din administrația locală a județului  ​Vaslui afirmând că “Lasă că le⁣ rezolv eu de la distanță ⁤chiar, dar le rezolv eu ⁢cu​ dânșii.”

Un telefon…despre o fugă în⁣ Ecuador…

Din convorbirile pe care Buzatu Dumitru le are cu secretara sa personala din cadrul CJ se observă clar că acesta trasează prin intermediul⁢ acesteia sarcini martorilor și factorilor‍ decidenți din administrația locală‍ a județului Vaslui.

Buzatu Dumitru îi propune martorei că în cazul în care va fi eliberat să plece împreună în Ecuador ”Dacă reușesc să…(neinteligibil mergem până în Ecuador!⁤ Vă iau​ și pe voi!)”.

Fostul⁣ președinte al CJ Vaslui și al organizației județene PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, aflat în arest preventiv, a fost trimis ​în judecată în dosarul în ⁢care DNA‍ îl acuză de luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre‍ judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Buzatu a fost arestat preventiv pe data de 23 septembrie, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Fostul lider PSD ​Vaslui a fost prins în ⁣flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de⁣ lei, presupusă mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de‌ anchetatori ⁤în portbagajul maşinii acestuia, ‍după ce i-ar ‍fi ​primit într-un restaurant.

„Sunt economiile mele”, a spus Buzatu la flagrant,⁢ întrebat ⁣de unde⁤ provin banii‌ din‌ geantă.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar‌ fi pretins de la un om ⁢de afaceri (martor​ în cauză) sume de bani, reprezentând ⁤un procent de 10%‍ din valoarea unui contract de achiziţie publică​ pe care acesta din ⁤urmă îl‌ încheiase cu Consiliul ⁤Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect ‌reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel⁣ încât contractul să se deruleze ⁢în bune condiţii (plată facturilor)”, susține DNA.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE