Google search engine
AcasăEXTERNEBiden afirmă în glumă că susţinerea din partea vedetei Taylor Swift în...

Biden afirmă în glumă că susţinerea din partea vedetei Taylor Swift în campania electorală este secretă


Preşedintele american Joe Biden a luat în derâdere luni teoriile conspiraţiei privind legăturile sale cu vedeta Taylor Swift, afirmând că susţinerea din partea acesteia în campania electorală este un subiect secret, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

La emisiunea Late Night with Seth Meyers (Seara târziu cu Seth Meyers – n. r.) a televiziunii NBC, liderul democrat de la Casa Albă a glumit cu gazda pe tema respectivă. Actorul de comedie Meyers a menţionat că potrivit sondajelor de opinie 18% din americani cred că între Biden şi Swift există într-un fel o colaborare confidenţială.

La întrebarea „Puteţi confirma sau nega că există o conspiraţie activă între dvs. şi domnişoara Swift?”, preşedintele a răspuns rapid, provocând râsetele publicului: „De unde aveţi informaţia asta? Este secretă”.

El a menţionat că Swift, foarte populară în rândul tinerilor, l-a susţinut la alegerile prezidenţiale din 2020.

Gazda a insistat: „Credeţi că s-ar putea întâmpla din nou?”, iar preşedintele a replicat: „V-am spus, e secret”.

Reuters apreciază că emisiunea înregistrată luni şi difuzată după miezul nopţii este cea mai recentă încercare a lui Biden de a se apropia de tineret şi de a risipi îngrijorarea privind vârsta sa înaintată, după ce un anchetator special a menţionat într-un raport presupuse probleme de memorie şi acuitate mentală ale preşedintelui.

Biden are 81 de ani şi a susţinut că fostul preşedinte Donald Trump, cu care se va confrunta probabil în alegerile prezidenţiale din noiembrie, nu este mult mai tânăr, având 77 de ani şi unele scăpări în discursuri.

„Trebuie să vă uitaţi şi la celălalt tip. E aproape la fel de bătrân ca mine, dar nu-şi poate aminti nici măcar cum o cheamă pe nevastă-sa”, a spus Biden, referindu-se la o greşeală a lui Trump. La o conferinţă a conservatorilor, acesta s-a referit la soţia sa, Melania, spunându-i Mercedes. Fosta funcţionară a Casei Albe în domeniu comunicării Mercedes Schlapp era una din organizatoarele evenimentului anual respectiv, Conservative Political Action Conference (CPAC, conferinţa de acţiune politică conservatoare), explică Reuters.

Biden a încercat să răspundă la problema vârstei şi prin comparaţia între politicile sale şi cele ale lui Trump în privinţa avorturilor. Democraţii sprijină dreptul femeilor la avort; Trump şi-a făcut un titlu de glorie din numirea la Curtea Supremă a trei judecători care au contribuit la eliminarea din jurisprudenţa aplicabilă a celebrei sentinţe din cazul Roe versus Wade, o garanţie juridică a dreptului la avort în Statele Unite.

„Cam atât de învechite sunt ideile astea. Adică, uite, ăsta e un tip care vrea să ne tragă înapoi. (…) Vrea să ne tragă înapoi într-o serie întreagă de probleme”, a spus Biden despre Trump.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE