Google search engine
AcasăMETEOAvertizare de instabilitate atmosferică pentru 18 județe, inclusiv București

Avertizare de instabilitate atmosferică pentru 18 județe, inclusiv București


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod galben de furtuni, valabilă, până la ora 23.00, în mai multe zone din ţară.

Cantităţile de apă vor depăşi 40 de litri pe metru pătrat. În Bucureşti, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior.

Sunt vizate județele Sălaj, Cluj, Bihor, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Brașov, până la ora 23.00.

  • „În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului şi vijelii în Oltenia, nord-vestul Munteniei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Occidentali şi Meridionali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi în restul ţării.

Posibile averse în București

Potrivit ANM, în Bucureşti, miercuri, până la ora 23.00, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, astfel încât se vor situa în jurul mediilor multianuale.

”Cerul va avea înnorări mai ales după-amiaza şi seara când vor fi averse posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 21…23 de grade”, a transmis ANM.

Care este semnificația codurilor meteo:

CODUL GALBEN – Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

CODUL PORTOCALIU – Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

CODUL ROȘU – Fenomene meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase.





Buna ziua dragi romani! Astazi suntem avertizati de instabilitate atmosferica pentru 18 judete, printre care⁤ se numara si Bucurestiul. Aceasta situatie aduce ⁤cu sine riscuri pentru populatie si poate cauza daune materiale. In acest articol, vom discuta despre avertismentul⁢ de instabilitate atmosferica, judetele afectate si masurile de precautie pe care trebuie sa le avem in⁣ vedere.

Ce este avertizarea de instabilitate atmosferica?

Avertizarea ‌de instabilitate ⁣atmosferica este un⁢ avertisment meteorologic⁣ emis de catre autoritati pentru a informa populatia cu privire la ​posibilele ​fenomene periculoase care pot afecta zona in care locuiesc. Aceste avertismente sunt emise in cazul in care conditiile meteorologice pot‌ provoca furtuni, ploi torentiale, grindina sau chiar tornade.

Acest avertisment este extrem de important, deoarece ne ajuta sa ne pregatim in avans si sa ‌luam ‌masuri de precautie pentru a ne proteja atat⁢ pe noi, cat si pe proprietatile noastre.

Judetele afectate ⁢de instabilitate atmosferica

Potrivit Institutului ‍National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), ​avertizarea ⁢de ‍instabilitate atmosferica vizeaza 18 judete ​din tara, printre care se numara​ Alba, Arad, Arges,​ Bacau, Bihor,​ Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila,‍ Buzau, Caras-Severin, ‌Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati si nu in⁣ ultimul rand, Bucurestiul.

Județele afectate se află în majoritatea ⁣în‌ vestul, sudul și nord-estul⁢ țării și ⁢sunt vizate ​de către acest avertisment deoarece se preconizeaza ca ‍vor avea ‌parte de ploi abundente, furtuni si ⁢chiar grindina.

Masuri de precautie pentru a ne ⁢proteja de ⁣instabilitate atmosferica

Inainte de a lua masuri de precautie, ‌trebuie sa intelegem cauza acestei instabilitati atmosferice. Potrivit‍ meteorologilor, o masa de aer fierbinte ‍din Africa de Nord se deplaseaza in tara noastra, interactionand cu ⁤fronturi atmosferice, ceea ce ​duce la formarea furtunilor⁤ si a ploilor torentiale.

Avand aceste informatii, iata cateva⁤ masuri de precautie pe care‍ trebuie sa le luam pentru a ne proteja de instabilitatea atmosferica:

– Verificati starea​ acoperisurilor, jgheaburilor si ⁤torentelor pentru a asigura ca sunt⁤ in stare buna si pot face fata ploilor.

– Asigurati-va ca aveti baterii, lumanari⁣ si lanterne in ​caz de ‌pana de curent.

– Urmariti prognoza meteo si fiti ​la curent cu orice ​schimbare a vremii.

– Evitati sa iesiti⁤ din casa in timpul furtunilor si a ploilor torentiale.

– Feriti-va de​ zonele cu risc de alunecari de teren si inundatii.

– In cazul in care⁤ va aflati in afara, cautati adapost in cladiri solide, evitati sa stati sub copaci ⁣si linii electrice, si evitati sa traversati rauri sau poduri pe timp de furtuna.

– In cazul in care doriti sa conduceti, asigurati-va ‌ca masina este in stare buna si circulati cu atentie, avand in vedere ca ploile torentiale pot ​cauza alunecari de teren ⁤si ‌inundatii.

– In situatii de urgenta, apelati numarul de urgenta 112 si⁣ urmati instructiunile autoritatilor.

Beneficii si sfaturi practice pentru a ne proteja⁣ de instabilitatea‍ atmosferica

Fiind informati si luand masuri de precautie in avans, avem sanse mai mari de a ne proteja de instabilitatea atmosferica. De asemenea, a evita sa iesim‍ din casa in timpul furtunilor si a ploilor torentiale nu numai ca ‌ne protejeaza pe noi, dar ne ajuta ‌si sa ‍evitam aglomeratia in trafic si sa reducem riscul de ⁢accidente de masina.

O alta masura practica pe ⁤care o putem lua este sa avem un kit ⁢de⁤ urgenta pregatit, care sa ‍contina ‍apa,⁣ alimente, medicamente, prima ajutor si alte necesitati ⁣in⁤ caz de ⁢necesitate. Aceasta ne poate ajuta sa facem fata situatiilor de urgenta cu mai multa calmitate si siguranta.

Concluzie

In concluzie, avertizarea de instabilitate atmosferica pentru 18 judete, inclusiv Bucuresti, trebuie sa fie luata in ⁢serios. Deoarece vremea poate sa fie imprevizibila, este important sa fim informati si sa luam ⁣masuri de precautie pentru a ne‌ proteja. Urmarind sfaturile si ‌instructiunile⁣ autoritatilor si mentinandu-ne in​ siguranta, putem face fata acestei situatii si ne ⁣putem proteja pe noi si pe ⁣cei dragi. Fii in siguranta, draga roman!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE