Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIAu început 'alegerile prezidențiale' în teritoriile ocupate de Rusia

Au început ‘alegerile prezidențiale’ în teritoriile ocupate de Rusia


Un vot anticipat în alegerile prezidenţiale ruse a început duminică în regiunea ucraineană Zaporojie, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN și news.ro.

Potrivit Tass, primele persoane care au votat în alegerile prezidenţiale ruse sunt locuitori din apropierea liniei frontului şi militari.

În urma acestor alegeri, programate la jumătatea lui martie, preşedintele rus Vladimir Putin urmează să obţină al cincilea mandat şi să rămână la Kremlin până în 2030.

Candidatura la preşedinţie a unui opozant care s-a pronunţat împotriva Războiului din Ucraina, Boris Nadejdin, a fost respinsă la începutul lui februarie.

Zaporojie este una dintre cele patru regiuni ucrainene a cărei anexare a fost proclamată în septembrie 2022 de către Vladimir Putin, în urma unor referendumuri respinse drept o ”farsă” de către Ucraina şi Occident.

Rusia a mai organizat, în trecut, alegeri în teritoriul pe care l-a ocupat în Ucraina, cu scopul de a-şi legitima ocupaţia. Potrivit Tass, locuitorii din regiunile ocupate în Ucraina pot vota fie cu paşaportul rus, fie cu paşaport ucrainan.

Vot și în extremul orient

Votul anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, și în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

„Votul anticipat în zone cu un acces dificil şi izolate, în alegerile prezidenţiale ruse, a început în regiuni din districtul Extremului Orient”, anunţă comisii electorale regionale, citate de Tass.

Aproximativ 70,000 de persoane au posibilitatea să voteze anticipat în Extremul Orient rus, potrivit agenţiei.

Alegerile prezidenţiale ruse urmează să se desfăşoare în perioada 15-17 martie. Acesta este primul scrutin prezidenţiale de trei zile din istoria Rusiei, potrivit Tass.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE