Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIAtenționare MAE - Perturbări majore ale transportului public în destinația favorită a...

Atenționare MAE – Perturbări majore ale transportului public în destinația favorită a turiștilor români


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde miercuri este aşteptată să se desfăşoare o grevă generală în sectorul public, care va provoca perturbări majore ale transportului public, notează news.ro.

Potrivit MAE, în Grecia a fost anunţată o grevă generală de 24 de ore în sectorul public, miercuri, pentru marcarea unui an de la catastrofa feroviară de la Tempe.

”Ca urmare a declarării participării la acţiunile revendicative a mai multor categorii profesionale, vor fi perturbări majore ale transportului public, fiind afectată circulaţia tramvaielor, metroului şi garniturilor de tren suburban/proastiakos în Atena, precum şi a trenurilor intercity/OSE. În Atena, autobuzele şi troleibuzele vor circula în intervalul orar 09:00-21:00. Şoferii de taxi din regiunea Attica, în care se află şi Atena, desfăşoară o grevă de 48 de ore, până la data de 28 februarie 2024”, a precizat MAE.

Pentru detalii legate de eventualele anulări ale zborurilor interne şi internaţionale din 28 februarie, operate pe aeroporturile din Grecia, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să contacteze companiile de zbor şi agenţiile de turism.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro şi www.mae.ro.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE