Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEICriză în Sănătate: Angajații se Mobilizează pentru Grevă! Federația Solidaritatea Sanitară Începe...

Criză în Sănătate: Angajații se Mobilizează pentru Grevă! Federația Solidaritatea Sanitară Începe Strângerea de Semnături pentru Declanșarea unui Conflict Colectiv de Muncă


Criză în sistemul de sănătate: Angajații amenință cu greva! Federaţia Solidaritatea Sanitară începe strângerea de semnături pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă

Federaţia Solidaritatea Sanitară a făcut un anunț alarmant vineri‍ seară: începe strângerea de semnături pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă. Aceeași decizie a fost luată și de sindicaliştii Sanitas, conform ‍news.ro.

”În⁢ urma unei întâlniri care a avut loc în această după-amiază, Consiliul de Coordonare al Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară” a hotărât să demareze strângerea de semnături pentru declanşarea conflictului⁤ colectiv de muncă.

Decizia a fost luată în urma eşecului‍ negocierilor din 13.12.2023 cu‍ Guvernul, care a refuzat majorările salariale solicitate pentru ​lucrătorii din Sănătate”, au declarat, vineri seară, reprezentanții Solidaritatea Sanitară.

Conform acestora, protestele programate pentru data de 20 decembrie – pichetarea Guvernului şi a ministerelor, respectiv a prefecturilor în teritoriu – ”trebuie înlocuite cu o formă mult mai radicală ⁣de protest”.

”Având în vedere că ambele federaţii reprezentative din ‍Sănătate au luat această decizie, în cadrul organelor lor colective ⁢de conducere, la acest moment s-a deschis calea declanşării grevei în sectorul public de sănătate”, ⁤au mai ⁢adăugat sindicaliştii.

Aceştia au menționat că, pentru a sincroniza acţiunile celor două federaţii reprezentative din sănătate, Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” ‍va începe procedura de strângere a ​semnăturilor luni, 18 decembrie⁤ 2023.

În aceeași zi, sindicaliştii Sanitas vor începe să strângă semnăturile necesare, anunţul‍ fiind făcut mai devreme⁣ în cursul săptămânii.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE