Google search engine
AcasăECONOMIEANAF a găsit soluția la conformare: educație fiscală în școli: “Oamenii trebuie...

ANAF a găsit soluția la conformare: educație fiscală în școli: “Oamenii trebuie să înțeleagă necesitatea de a plăti impozite și taxe”


La ora actuală, instituția noastră a tot încercat (din 2018) să fie parte a strategiei de educație financiară, fiind o serie de discuții inclusiv cu Ministerul Educației în care componenta de educație fiscală, din punctul nostru de vedere, ocupă un rol primordial, a declarat Mihaela Drăgulin, director general în cadrul Direcţiei generale de asistenţă pentru contribuabili din ANAF.

ANAFFoto: Hotnews / Florin Barbuta

“Până la urmă, degeaba facem educație financiară dacă nu înțelegem că și partea de fiscalitate aduce contribuție întregii societăți românești. Oamenii trebuie să înțeleagă necesitatea de a plăti impozite și taxe: de ce trebuie să le plătim și cum”, a spus ea, în cadrul unui eveniment organizat de FACIAS.

Ea spune că fără ajutorul altor instituții, ANAF a reușit în 2022 și 2023 să ne adresăm la diverse universități de prestigiu din România astfel încât să deruleze o serie de campanii „și să le explicăm viitorilor contribuabili ce au de plătit, ce înseamnă conformarea fiscală voluntară, ce înseamnă moral fiscal și cum anume își pot îndeplini obligațiile fiscale”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE