Google search engine
AcasăCULTURA SI MEDIAAna Nuță, de la Românii au talent, a fost invitata arhidiaconului Mihail...

Ana Nuță, de la Românii au talent, a fost invitata arhidiaconului Mihail Bucă


Sala Dalles a fost gazda unui concert impresionant, duminică seara! Pe scenă au urcat arhidiaconul Mihail Bucă, Grupul Psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române și Ana Nuță, aflată în premieră într-un eveniment de o asemenea amploare în București. Publicul a fost copleșit de cântările bizantine, oferind aplauze la scenă deschisă pentru cei mai buni psalți din România.

Ana Nuță, studentă la Secția de Interpretare Muzicală Canto la Universitatea din Craiova, a devenit cunoscută la emisiunea ”Românii au talent”, de la PRO TV, unde Andra a apăsat butonul Golden buzz și a trimis-o în semifinalele concursului.

”Binecuvântările Învierii”, potrivite în metrică bizantină după tradiția patriarhală constantinopolitană de George Grăjdan, ”Rugăciunea Cinstitei Cruci”, glas V, melos de Jonathan Alexandru, notație și așezare gramatical-muzicală George Jerdea, ”Doamne al puterilor”, glas VI, melos și compoziție George Jerdea, ”La Râul Babilonului, stihuri alese”, glas III, compoziție melodică Pr. Cristian Alexandru, au fost primele cântări pe care publicul le-a audiat.

A fost rândul Anei Nuță să urce pe scenă și să interpreteze Chinonicul ,,Lăudați pe Domnul”, glas 1, de Sfântul Cuvios Ioan Cucuzelis, și stihira ,,Acum se întinge condeiul”. Tânăra olteancă a interpretat, alături de arhidiaconul Mihail Bucă, Polieleul ,,Robii Domnului „, glas I, potrivit pe românește de diacon Sabin Preda, după cel al lui Grigorie Simonopetritul.

Publicul a fost profund emoționat când protopsaltul Catedralei Patriarhale, Mihail Bucă, a interpretat Condacul Canonului Sfantului Andrei Criteanul, “Suflete al meu”, de părintele Cristian Alexandru.

Cântările ”Să se îndrepteze rugăciunea mea”, glas I, a Mitropolitul Iosif Naniescu, ” Limbile să salte” – stihuri din Psalmul 46 din Psaltirea în versuri a Mitropolitului Dosoftei și ” Slavă să aibă – Colind despre Sfânta Treime”, glas I, de Anton Pann, au răsunat în Sala Dalles.

”Marie, bucură-te”, glasul 7 și stihul îngerului, glas 5, prelucrată de George Jerdea, și condacul ”Apărătoare Doamnă, glas 8, de Emanoil Zmeu, au fost interpretate de ”Tronos”, înainte ca părintele Sorin-Vasile Tancău, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe-Vechi și secretarul general al Editurilor Patriarhiei Române, să spună un cuvânt de folos.

Seara s-a încheiat cu Ana Nuță și arhidiaconul Mihail Bucă interpretând ”Pe tine te fericim”, cântare urmată de minute în șir de aplauze.

Spectacolul a fost prezentat de Cristi Șelaru.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE