Google search engine
AcasăSTIRILE ZILEIAjutoare de 37,6 milioane euro pentru producătorii de tomate şi usturoi din...

Ajutoare de 37,6 milioane euro pentru producătorii de tomate şi usturoi din România, aprobate de CE. Care sunt condițiile de acordare


Miercuri, Comisia Europeană (CE) a dat undă verde unei schemă de ajutor de 37,6 milioane de euro (187 milioane de lei) propusă de România pentru susținerea producătorilor de tomate și usturoi.

Acest sprijin vine în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina și a fost confirmat într-un comunicat emis de Executivul comunitar, notează agerpres.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022 şi modificat ulterior la 20 iulie 2022 şi la 28 octombrie 2022.

În cadrul schemei, ajutorul va fi acordat sub formă de granturi directe

Măsura va fi deschisă producătorilor de tomate în spaţii protejate, precum sere, precum şi producătorilor de usturoi, care sunt în pericol să îşi piardă lichiditatea financiară din cauza dificultăţilor de pe piaţa agricolă provocate de invazia rusească din Ucraina.

Sprijinul nu va depăşi 280.000 de euro pentru fiecare beneficiar şi va fi acordat până la data de 30 iunie 2024.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107, alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

Pe această bază, Comisia a aprobat schema în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ȘTIRI POPULARE

COMENTARII RECENTE